Välkommen till Göteborgs Domkyrkas Goss- och Flickkörer!

Klicka här för aktuella konserter i Göteborgs Domkyrka

altaraenglar bredd

Sidan uppdaterad 2019-09-25

Lyssna på oss i Domkyrkan

6/10 söndag kl 11
Högmässa. Yngre Flickkören och Gosskören medverkar.

12/10 lördag kl 15
UNGA SJUNGA-konsert. Aspirantgrupperna, Gosskören, Yngre och Äldre Flickkören. Insamling till förmån för Världens Barn. Fri entré.

19/10 lördag kl 12
Psalmsångskonsert. Gary Graden, Mattias Wager, Gustavi Ungdomskör och målbrottsgruppen. Fri entré.

3/11 söndag kl 16 och 18:30
Mozarts Requiem. Domkyrkokören, Gustavi Ungdomskör, orkester och solister. Dirigent Michael Sager. Entré.

24/11 söndag kl 11
Högmässa. Aspirantgrupperna medverkar.

29/11 fredag kl 10 och 12
Skolkonsert. Gosskören och Yngre Flickkören sjunger advents- och julsånger för och med skolbarn. Konserten kl 12 ingår i lunchkonsertserien Fredagsmusik. Fri entré.

Skolor kan anmäla sig till skolkonserterna genom att mejla skolkonserter@musikidomkyrkan.se. Anmälan öppnar 7 oktober. Anmälan är inte klar förrän du har fått ett svar med en bokningsbekräftelse. Ladda ner inbjudan här: Skolkonserter 19.pdf

30/11 lördag kl 17
Adventskonsert. Äldre Flickkören och Gustavi Ungdomskör tillsammans med instrumentalister. Fri entré.

8/12 söndag kl 11
Högmässa. Gustavi Ungdomskör medverkar.

13-15/12
Domkyrkans Luciakonserter. Goss- och Flickkörerna, Gustavi Ungdomskör, solister och musiker. Entré.
Medverkande körgrupper:

• fredag 13/12 kl 19: alla körgrupper utom aspiranterna
  • lördag 14/12 kl 16: alla körgrupper
  • lördag 14/12 kl 19: Äldre Flickkören, Gustavi Ungdomskör, målbrottsgruppen
  • söndag 15/12 kl 16: alla körgrupper

24/12 måndag kl 8
Vi sjunger in julen. Fri entré.

Välkommen!

Lyssna på oss hemma

Klicka här för att beställa Goss- och Flickkörernas CD-skivor:
Sånger kan bära (2007) och Lucia, välkommen! (2013)!

Bli stödmedlem

och stöd körverksamheten! Årsavgift 300 kr (eller mera om du vill) betalas till PlusGiro 308411-8 eller Swish 123 195 1656

Idag är ca 200 barn och ungdomar aktiva inom Goss- och Flickkörerna och Gustavi Ungdomskör. Körerna medverkar varje år i högmässor och konserter både hemma i Domkyrkan och på resa till andra platser. Körerna har ett aktivt utbyte med andra körer runt om i världen, både som besökare och som värdar. Gustavi Ungdomskör har under de senaste åren placerat sig väl i flera internationella körtävlingar.

Under åren har hundratals barn och ungdomar inom Goss- och Flickkörerna fått uppleva glädjen i att musicera tillsammans på en musikaliskt hög nivå.

Vill du hjälpa oss i vårt arbete för det uppväxande sångarsläktet? Bli stödmedlem i Föreningen Göteborgs Domkyrkas Goss- och Flickkörer!

Petter Ekberg Årets barn- och ungdomskörledare 2014!

Läs motiveringen på UNGiKÖRs hemsida.

Våra affischer och skivomslag görs ideellt av:

beselin