GU: körtävling i Grado 2018

Här kommer du att hitta all information om ungdomskörens resa till Italien.
Uppdateringar i texten efter publiceringsdatum markeras i rött.

Körtävling i Grado 26/9-1/10

Tävlingen arrangeras av Interkultur och omfattar 22 medverkande körer från 16 olika länder. Scheman, presentationer av medverkande körer och jurymedlemmar mm finns på arrangörens hemsida och tävlingens Facebooksida.

Schema

Onsdag 26/9 Samling ca kl 05 på Landvetter.
Avresa kl 06.55 med Lufthansa via Köpenhamn. Ankomst Milano/Malpensa kl 10:30, därifrån buss ca 4,5 timmar till Grado.Öppningskonsert på kvällen.
Torsdag 27/9

Repetitioner.

Vänskapskonsert (preliminärt) med annan kör.

Tävlingarna börjar för dem som tävlar i kategori A & B

Fredag 28/9

Tävlingsdag i båda våra klasser:

Sakral klass (S) på morgonen.

Blandad ungdomskör (G3) på eftermiddagen

Lördag 29/9

Tävlingsförmiddag i klassen Folkmusik för kör (klass F). (Inte vi.)

Grand Prize competition och prisutdelning på kvällen.

Söndag 30/9 Avresa till Milano för övernattning.
Måndag 1/10

Avresa kl 13.00 från Milano/Linate via Stockholm.

Ankomst Landvetter kl 17.20

Ledighetsansökan

Som kan bifoga till skolans egen finns under Dokument-Ledighetsansökan.

Ekonomi

Den faktiska kostnaden för resan blir ca 7500:- /person. Större delen av kostnaden bärs av körernas förening och Domkyrkoförsamlingen.
Egenavgiften som varje körsångare ska betala är 2800 kr.

Avgiften: 31 augusti

Egenavgiften ska vara betald 31/8.
Den som vill dela upp betalningen under året mejlar till kassoren@musikidomkyrkan.se senast 31/8
Den som har svårt att klara hela egenavgiften mejlar petter.ekberg@svenskakyrkan.se senast 31/8 så medel kan sökas på annat håll.
Som vanligt får ekonomi inte vara ett hinder för någon att delta!

Att göra-lista för alla resenärer:

• Kolla att passet är giltigt! Om inte: skaffa ett nytt.
  • Meddela Petter: namn exakt som det står skrivet i passet, passnummer, personnummer
  • Kolla att du har ett europeiskt sjukförsäkringskort. Om inte: beställ ett från Försäkringskassan.
  • Gör en spärrlista för kort mm. Om oturen är framme är det väldigt bra att ha!
  • Kolla att du har en reseförsäkring du kan känna dig trygg med. De allra flesta olyckshändelser som inträffar på resa hänvisar till den personliga hemförsäkringen. De gruppförsäkringar som vi, som verksamhet inom Domkyrkoförsamlingen, omfattas av kommer för det mesta inte ifråga att aktivera.

Körmammor

Två körmammor kommer att resa med kören för att vara behjälpliga med det som ska ske runtomkring körsjungandet:

• Karin de Val 0703-148648 karin.billsson.de.val@volvo.com
  • Per-Anders Hurtigh 0737-385000 per-anders@hurtigh.se

Dessutom följer 1-2 extramammor med på resan.

Tävla i körsång

När vi tävlar i körsång är det framför allt för oss själva och körens utveckling vi spänner bågen. När vi kan genomföra våra tävlingsomgångar med känslan av att gå av scenen och gjort vårt allra bästa i förberedelse och tävlingsmoment, då ska vi vara nöjda!

Hur det ska bli med det hänger nu på hur du övar själv och jobbar med ditt sjungande så mycket du bara kan i musiken!

Juryns poängsystem

kan du läsa mer om på Interkulturs hemsida.
Följande kriterier bedöms:

• A: Intonation
  • B: Klang och tonkvalitet
  • C: Hur troget notbilden, kompositörens önskan vi musicerar
  • D: Övergripande konstnärlig bedömning.

Maxpoängen är 30. Hur domarna bedömer den här gången och hur långt poängen räcker i konkurrens med övriga tävlande återstår att se. Så här har det gått för oss de senaste gångerna:

• Grekland 2017: Vinnare i ungdomskörsklassen (G3) med tävlingens högsta poäng: 26,79 vilket gav Gulddiplom på nivå 7. Vi kom 3:a i sakrala klassen (S) med 24,33 poäng och Gulddiplom nivå 4. En malaysisk damkör  vann Grand Prix. (Men de vann sin tävlingsklass på ”bara” 25,75 poäng.)
  • Österrike 2016: 3:a i sakrala klassen med 23,73 poäng och 2:a i ungdomskörsklassen med 23,58 poäng.
    Grand Prix-vinnaren var en japansk flickkör som tävlade i tre klasser där de vann två (lika röster: 26,65 poäng och sakrala: 27,40 poäng) och kom tvåa i en (folkmusik: 26,20 poäng).
  • Serbien 2014: Grand Prix-vinnare med 23,25 poäng i ungdomskörsklassen och 22,83 poäng i sakrala klassen.

Våra tävlingsstycken

Blandad ungdomskörsklass (G3):