GU: repertoar för tävling och kurs

Vårterminen 2023 innehåller många tillfällen att se fram emot! Repertoaren försöker jag se till att vi förbereder lite omlott, alltså inte bara direkt före givet tillfälle, för att se till att du och vi ska kunna landa väl i den! Det blir så mycket roligare då, men det blir en hel del musik som ska komma på plats så vi behöver använda tiden vi har tillsammans väl!

Kursdagarna i februari innebär att vi får möta flera körledare som ska jobba med vår repertoar som fortbildning. Huvudlärarna Karin Oldgren och Florian Benfer är 2 väldigt duktiga dirigenter som jag är så glad att ni ska få möta! De 2 repetitionskvällarna 2 & 3/2 leder fram till konsert den 4 februari, som blir terminens första test av tävlingsrepertoaren.

Tävlingsrepertoaren i Budapest är planerad för 2 klasser och förhoppningsvis, om det går bra, även final. Sakral klass med Stetit Angelus, Dixit Dominus, Verbum caro & A spotless rose; profan klass med Bruremarsj, Aftonen och Butterfly. Blir det final ligger I will lift mine eyes & There is no rose där. Du kan läsa lite mer om tävlingen här: Körtävling Budapest 1-6/4.

Jubileumskonserterna i mars är ett annat lite större tillfälle! Då behöver vi vara väl framme med tävlingsstyckena för nu kommer tillägg, bland annat i form av Dubras Te Deum. Det är därför den musiken nu ligger med i repertoaren för enskild lyssning.

I kursen ligger ett par tillägg, för att ge möjlighet för studenter att välja (och för oss att förbereda för jubileumskonsert och annat längre fram). Bland annat denna, som vi helt hastigt sjöng igenom i höstas:

Jubileumskonsert med bland annat Rihards Dubras Te Deum. Länk för lyssning ligger under enskild lyssning. Rekommenderas! Den här musiken är delvis som ett kollage, med insatser som lagras på varandra.

Ser fram emot att snart ses! / Petter